Wet Digitale Overheid
Wat betekent de Wet Digitale Overheid (Wdo) voor jouw organisatie en waar moet je aan voldoen op digitale toegankelijkheid? Op deze pagina vind je meer informatie over de wetgeving.
De VN heeft het Verdrag Handicap in 2006 opgesteld. Het verdrag zorgt ervoor dat mensen met een beperking websites en apps net zo goed kunnen gebruiken als anderen. Daarom moeten ze toegankelijk zijn.
Richtlijn (EU) 2016/2102 van het Europees Parlement en de raad van 26 oktober 2016 inzake de toegankelijkheid van de websites en mobiele applicaties van overheidsinstanties.
De Nederlandse overheid heeft begin 2016 besloten om het VN-verdrag uit te voeren. Vanaf 14 juli 2016 geldt dit verdrag in Nederland. Lees meer over het VN-verdrag op Rijksoverheid.nl.
“Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid”. Het besluit volgt uit de Europese richtlijn over digitale toegankelijkheid (richtlijn 2016/2102).
Alle websites die gepubliceerd zijn na 23 september 2018 moeten digitaal toegankelijk worden gemaakt.
Daadwerkelijk alle gepubliceerde websites van overheidsinstanties vallen nu onder de Wet Digitale Overheid (Wdo)
Vanaf dit moment moeten ook alle mobiele applicaties digitaal toegankelijk zijn.
Toets jouw app en krijg een rapport voor de toegankelijkheidsverklaring.
Het Besluit digitale toegankelijkheid overheid is sinds juli 2023 onderdeel van de Wet Digitale Overheid (Wdo). Plan een WCAG onderzoek in om de voldoen aan deze wetgeving.
Uitgevoerd volgens WCAG-EM, gebaseerd op WCAG 2.2, niveau AA.
Ideaal als een volledige WCAG audit niet nodig is. Dit zoeken we samen uit.
Is de content al onderzocht? Kies dan voor een techniek onderzoek.
Toets jouw app en krijg een rapport voor de toegankelijkheidsverklaring.