WCAG 2.2 checklist: voldoe jij al aan de eisen?

In de loop van dit jaar verwachten we een nieuwe versie van de Web Content Accessibility Guidelines, WCAG 2.2. Vanaf WCAG 2.2 gaan we websites, apps en documenten onderzoeken op 57 succescriteria. In onze WCAG 2.2 checklist staan de richtlijnen die je vertellen of jouw website digitaal toegankelijk is.

De WCAG 2.2 checklist

Wat is WCAG 2.2?

WCAG staat voor Web Content Accessibility Guidelines. 2.2 is de nieuwste versie.Vorige versies zijn WCAG 1.0, 2.0 en 2.1.

De WCAG bestaan uit 3 niveaus: A, AA en AAA. Voor WCAG 2.2 gaan we websites, apps en documenten onderzoeken op 57 succescriteria op niveau A en AA.

Voor overheden en semi-overheden is WCAG 2.1 A + AA nu nog de wettelijke verplichting. We weten nog niet of WCAG 2.2 ook wettelijk verplicht wordt. We hopen van wel, omdat er in WCAG 2.2 een aantal positieve verbeteringen zitten.

De nieuwe succescriteria in WCAG 2.2

WCAG 2.2 voegt zes nieuwe succescriteria toe op niveau A en AA. Alle nieuwe criteria lees je in onze WCAG 2.2 checklist.

En wat nu?

De WCAG 2.2 is nog niet definitief. Dit geeft jou de mogelijkheid om jezelf alvast goed voor te bereiden. Controleer alvast zelf of je website of app voldoet aan de nieuwe succescriteria met onze WCAG 2.2 checklist. Vooral de focus weergave (2.4.11 en 2.4.12) en de afmetingen van klikbare gebieden (2.5.8) moet je even goed checken voor WCAG 2.2.

Als je nu een nieuwe website laat maken is het een mooi moment om je website meteen gereed te maken voor WCAG 2.2. Vraag je webdesigner daarom om nu contact met ons op te nemen. Onze trainingen digitale toegankelijkheid zijn al up-to-date naar WCAG 2.2, maar we helpen webdesigners ook met 1-op-1 gesprekken voor extra advies en verdieping.

Download de WCAG 2.2 checklist

Alles over de WCAG 2.2 lees je in onze handige checklist (Nederlands of Engels).

Naam is niet ingevuld
E-mailadres is niet ingevuld
Nieuwsbrief
Marijn van der Laan